lauantai 10. marraskuuta 2012

Ensimmäinen pentunäyttely!

Tänään oltiin siis Helsingin Messukeskuksen Best In -pentunäyttelyssä ja hyvin meni! :) Marssiessani halliin soimasin itseäni jo valmiiksi siitä, etten ollut totuttanut Freyaa näyttelyolosuhteisiin, jossa on halli täynnä ihmisiä ja koiria. Olin varma, että pentu sinkoaa joka suuntaan ja olin jo aamulla käynyt vähän tottistelemassa alakentällä, jotta ei mentäisi näyttelyihin ihan kovin höyry päällä.

Pelkoni osoittauti TÄYSIN aiheettomaksi, sillä Freya osoitti ihan uskomatonta kylmäpäisyyttä! Alkuun tietysti nuuhki innokkaana joka suuntaan ja nautti ihmisiltä saamastaan huomiosta, mutta pian tyttö rauhottui eikä ollut enää moksiskaan koko touhusta. Minua rupesi jo naurattamaan, kun Freya oikoi tassujaan ja kellisteli lattialla. Moni ihminen kulki ohitse ja nauroi, että "tuo ainakin ottaa rennosti täällä". :D Uskomatonta, kun miettii ettei Freya ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa, jossa olisi ollut vastaavaa häiriötä.

Freya päätti ottaa rennosti
                                      
Näyttelyyn oli ilmoittautunut ainoastaan kaksi bordercollieta ja toinen oli urospentu. Hauskan tilanne sinänsä, sillä molemmat pennut olivat blue merlejä. Pennut löysivät saman tien yhteisen sävelen ja olisivat niin mielellään ruvenneet leikkimään! "Ai säkin oot tällanen eri värinen" ;D

Kehässä Freya esittäytyi mielestäni oikein hienosti. Alkuun pelkästään kävelytin pentua ripeästi, eikä Freya tehnyt yhtäkään kengurunloikkaa tai hyppyä koko esittelyn aikana! :) Olin myös pakahtua ylpeydestä, kun käskin Freyan seisomaan ja tyttö vaan kiltisti seisoi ja tapitti namikättäni ja lopulta tosin alkoi jo vähän kärsimättömästi katsomaan minuun päin, että koskas sitä namia oikein tulee :D Seisoi kuitenkin kiltisti koko arvostelun ajan! Huippu huippu-tyttö!!! <3<3<3Tuloksena oli siis punainen nauha ja Freya sai pennuista KP:n! Freya oli ROP-pentu eli 15.30 mentiin vielä kehäkierrokselle, josta tosin ei tällä kertaa tullut menestystä. Kaikista eniten mieltäni lämmitti pennun käytös! Kun ei tehty mitään, Freya nukkui ja kun tapahtui niin pentu jaksoi keskittyä. ROP-kehässäkin Freya ravasi ja malttoi seistä paikallaan todella hienosti. Tämä tyttönen ylitti odotukseni jälleen aivan satasella!

Freyan arvostelu:

Hyvin kehittynyt narttupentu jolla on oikeat mittasuhteet. Hyvän pään malli, ilme ja korvat. Riittävä kaula, hyvin kulmautuneet raajat, sopusuhtainen luusto, hyvin kehittynyt runko, hyvä karva, kevyet liikkeet.

Kokonaisuudessaan päivä oli onnistunut ja näyttelyiden lomassa tapasimme HSKH:n toko-ryhmästä tutun treenikaverinkin, joiden omistajien seurassa aika meni mukavasti rupatellen. Lisää kokemusta ja uusia näyttelyitä! Meitä puri (ainakin minua, Raine ei tule koskaan myöntämään) pieni näyttelykärpänen tänään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti