tiistai 13. marraskuuta 2012

Ilmaisuja ja esineitä

Minulla on nyt viikko vapaata ja tänään pyysin Outia ja Ramia josko tehtäisiin pieni extra-treeni. Niinpä menimme metsäsaarekkeelle. Otimme tänään pennuille ilmaisuja ja vähän esine-etsinnän alkeita. Freyalle otettiin muutama harjoitus niin, että toinen meni 5-10m päähän rullan kanssa ja piti rullaa alhaalla. Lähetin Freyan maalimiehen luokse, Freya otti rullan ja toi sen minulle. Tämä oli ihanteellinen tilanne, mikä toistui muutaman kerran tosi hienosti.

Muutaman toiston jälkeen, kun Freya oli ensin hienosti hakenut rullan maalimieheltä, tyttö aloitti lällättelyn eikä tuonut rullaa suoraan minulle. Namilla sain houkuteltua tytön tuomaan rullan käteeni. Taidanpa vähän lisätä namipanoksia, koska tuo rullan tuominen käteen on vähän huterammalle pohjalla vielä.  Tänään minulle oli Freyan ruokanappuloita, joita olin yrittänyt liottaa kissanruuassa. Vähän ankeeta verrattuna johonkin keitettyyn sydämeen vaikkapa :D Onneksi tuo on perso ruualle eikä tajua nirsoilla :P

Vahvistamme siis kotona rullaharjoituksia ja projektina on "kolmion" opettaminen Freyalle. Eli Freya menee pistolle, hakee maalimieheltä rullan, jonka aikana minä kävelen eteenpäin suoraa ja Freya tuo rullan käteeni. Siinä on tuleva kuvio, jota nyt vahvistetaan.

Lisäksi harjoittelimme vähän esine-etsinnän alkeita. Ensin Freya ja Torsti katsoivat, kun Turo näytti kuinka homma toimii. Tämän jälkeen oli pentujen vuoro. Freyalle heilutettiin hanskaa n. 7m etäisyydeltä metsässä ja kun hanska tippui, Freya lähetettiin hakemaan hanska. Tämäkin onnistui hienosti ja hanska palautui käteeni, joskin pienellä viiveellä, koska Freya päätti itse, milloin hän tuo  haluaa tuoda hanskan. Hmm...parempaa palkkaa näihin treeneihin, ehkä se lisää meikäläisen kiinnostavuutta Freyan silmissä. Nyt kun yritän houkutella Freyaa luokseni huudellen iloisesti ja houkutellen, Freya lähinnä katsoo minua, että ootkohan sä nyt ihan tosissas!?

Oli kuitenkin tosi hyvä treeni tänään. Kyllä meillä on kasvamassa täällä taitavia pikku bordercollieita ;)

ps. musta tuntuu, että tänään Torsti huomasin sen vakkaritreenikaverin olevankin tyttö! Alkoi yhtäkkiä haistelemaan Freyaa siihen malliin, että hetkonen tolla ei oo kyllä kaikki kunnossa....eikun.... sehän onkin... TYTTÖ!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti