tiistai 11. joulukuuta 2012

Tokoilua ja Messariviikonloppu

Itsenäisyyspäivänä 6.12 suuntasimme uuden toko-treeniporukan kanssa Nurmijärvelle, koirakoulu Vision tiloihin, josta olimme vuokranneet tilan kolmeksi tunniksi omia treenejä varten. Ideana oli, että jokainen puuhastelee hallissa keskittyen omiin painopisteisiinsä.

Freya oli tietysti täpinöissään uudesta paikasta, mutta jaksoi hyvin keskittyä liikkeisiin. Otimme Freyan kanssa ihan perusjuttuja, kuten seuraamista ja liikkestä istumista ja maahanmenoa sekä paikkamakuuta ja luoksetuloa eteen.Nämä kaikki sujui varsin onnistuneesti. Toko-osuuden loppuun yritin saada tytön rauhoittumaan, mikä olikin kaikista haasteellisin juttu. Keskittymistä riitti liikkeiden tekoon, mutta rauhoittuminen onnistui vain noin 10 sekunnin pätkissä. Lopulta vei Freyan autoon hengähtämään, kun aikaa treenien aloittamisesta oli mennyt noin 45 minuuttia.

Freya sai lepäillä autossa puolisen tuntia, jonka jälkeen otimme vielä hetken agilityä. En malttanut olla hyödyntämättä Vision tilojen hyviä agilityesteitä. Otimme sarjaa hyppy-putki-hyppy muutaman kerran, sekä kokeilimme matalaa A-estettä ja puomia. Puomin keskiosassa Freyalla meinasi tulla epäröinnin hetki, mutta jatkoi kuitenkin esteen loppuun asti. Puomin päässä sanoin Freyalle "koske" ja tyttö painoi nenunsa kosketusalueelle. Olin aika ylpeä, kun pentu hoksasi tämän. Olemme harjoitelleet tuota "koske"-käskyä vain jonkun purkin kannen kanssa.... kaiken kaikkiaan meillä oli oikein kivat iltatreenit!

Lauantaina olinkin seurailemassa Amazemen menestystä Messarissa. Raine puolestaan vei Freyan agilitytreeneihin. Olipahan virkistävää nähdä jälleen kasvattaja Marjo sekä Freyan siskot Myy, Rilla ja Nova omistajineen sekä tietysti muut Amazemeläiset ja tuttavat! Freyan siskot olivat kasvaneet ja kaunistuneet jälleen viime näkemästä ja oli hienoa päästä seuraamaan niiden esiintymistä kehässä. Kaikki menivät mielestäni todella upeasti. Hienoja Hyypereitä! Muutenkin lauantai oli kyllä todella virkistävä ja onnistunut päivä, kiitos koko porukalle!

En ilmoittanut Freyaa näyttelyihin, koska emme olla juurikaan harjoitelleet kehäjuoksua ja seisomista pentunäyttelyssä käynnin jälkeen. Näyttelytreenejä pitäisikin nyt ottaa jälleen ohjelmaan mukaan. Messarissa sain vieläpä oikein hyviä vinkkejä harjoitusten tekemiseen! Kotona olemme lähinnä tahkoneet noutokapula harjoitteita pienissä erissä, ja ne ovat alkaneet sujua aika mukavasti. Freya ei pure kapulaa ja malttaa pitää kapulaa suussaan jo useita sekuntteja. Lisäksi olen pyytänyt Freyaa pysymään paikallaan kapula suussaan ja käskystä tuomaan kapulan minulle. Etäisyys on ollut noin viisi metriä. Ja tämä sujuu jo kotioloissa ilman häiriötä oikein hyvin, jes! :)


doboilua tokotunnin alkuun

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti