maanantai 4. maaliskuuta 2013

Arjen haasteita ja puuttuva palanen!

Kaksi viikkoa sitten silmäni osui Freyan hampaaseen ja vatsalaukussa tuntui inhoittava "muljahdus". Freyan oikeasta yläkulmurista nimittäin puuttui pala ja hampaan sisimmästä näkyi pieni musta piste. Sain kahden päivän päähän hammaslääkäriajan Anidentille Veikkolaan, jossa käytiin läpi Freyan hampaan tilanne.

Eläinlääkärin arvio oli kerralla selvä. Hampaan juurikanava oli auki ja kulmuri pitäisi joko poistaa tai paikata. Paikkauksen varjopuoli oli se, että koska Freyan hampaat on vielä kehitysvaiheessa, hampaasta jäisi paikkauksesta huolimatta hauras ja murtumaherkkä. Lisäksi paikattu hammas vaatisi vuoden välein kontrollikäyntejä, jolloin koira olisi nukutettava. Tämän diagnoosin jälkeen valinta hampaan kohtalosta oli helppo. Ehdottomasti kulmurin poisto mielummin kuin elimistöä kuormittavat nukutukset ja kontrollit!


Niinpä Freyan oikea kulmuri poistettiin ja Freya toipui operaatiosta hyvin. Operaatio tosin tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan, koska minun oli lähdettävä kuudeksi viikoksi Tampereelle, josta nyt kirjoittaessa on lusittu kaksi viikkoa. Freyalla nimittäin määrättiin kahden viikon purukielto ja nukutuksesta kahteen päivään ei saanut tehdä kuin tarpeillakäyntilenkit. Reippaana tyttönä Freya sitten keräsi vähän kierroksia näinä kahtena päivänä liikunnanpuutteen takia! Onneksi isäni on tullut apuun näiden kuuden viikon ajaksi ja ulkoillut Freyan kanssa aika super lenkkejä! :) On kyllä helpompi olla Tampereellakin, kun tietää että tyttö on hyvissä käsissä ja saa runsaasti liikuntaa. 

Hampaan poisto ei vaikuta Freyan purentaan tai meidän harrastuslajeihin eikä yläkulmurin poissaoloa itseasassa edes huomaa. Tuolla tytöllä on muutenkin yleensä suu kiinni, kun ei ole kova haukkumaan :D Eli alkujärkytyksestä toivuttuamme voimme huokaista helpotuksesta ja todeta, että elämäämme ei tule minkäänlaisia muutoksia vaikka hammas poistettiin. Saas nähdä miten näyttelyissä sitten käy. Meillä on kyllä eläinlääkärin todisus siitä, että hampaan lohkeaminen on tapaturma. Täytyy kyllä sanoa, että olen TODELLA tyytyväinen Anidentin toimintaan kaikin puolin. Eläinlääkäri teki todella siistiä jälkeä ja tikit parantuivat kahdessa viikossa hyvin ilman minkäänlaista tulehdusta.

Minun kuuden viikon koulutuksesta johtuen Freyalla on nyt hetkellisesti treenit vain sunnuntaina eli rauniot aamulla ja illalla toko. Huhtikuun alusta alkaa sitten vuoden kestävä agilitykurssi josta olen niin super super onnellinen!!! Jotenkin musta tuntuu, että Freyakaan ei pistä pahakseen agilityn alkamista. ;D

Näissä tunnelmissa kohti kevättä! Onneksi päivät ovat alkaneet pidentymään ja illaksi riittää jo enemmän päivänvaloa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti