keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Havaittua kehitystä ja tilannekatsaus!

Viime sunnuntain tokotreeneistä jäi kyllä erittäin hyvä mieli. Tunnilla oli haastavia paikalla olo-harjoituksia ja Freya selvisi niistä upeasti. Meillä oli harjoitus, jossa koiran oikealla ja vasemmalla puolella oli viisi koiraa. Eli yhteensä 10 koirakkoa ympärillä. Tehtävänä oli jättää koira paikalle maahan-käskyllä ja käydä palkkaamassa viisi koiraa, oman koiran odottaessa rauhallisesti paikallaan. Ja Freya pysyi! :) 

Jos mietin meidän ensimmäisiä treenejä Tiinan koulutuksessa niin kehitys on kyllä päätä huimaava. Ensimmäisissä treeneissä Freya sinkosi remminsä kanssa joka suuntaan ja lujan keskittymisen jälkeen totteli osaa liikkeistä. Tämän treenin jälkeen Freya oli niin väsynyt, että sitä joutui kotona houkuttelemaan iltalenkille :D Nyt Freya on tottunut hyvin tokoynpäristöön ja muiden koirien läsnäoloon, eivätkä treenit juurikaan väsytä sitä, korkeintaan vähän rauhoittavat. ;)

Tiinan treeneissä olemme tähän asti keskittyneet enemmänkin hyvän pohjan rakentamiseen kuin esim. yksittäisten alokasliikkeiden hiomiseen. Toki niitäkin on ollut ja esimerkiksi luoksepäästävyys on Freyalla todella hyvällä mallilla. Vieraan ihmisen tullessa tervehtimään Freyaa, tyttö istuu rauhallisesti vierelläni ja olen jo oppinut luottamaan siihen, ettei Freya lähde remmissä sinkoilemaan tervehtijää vastaan.

2 min paikalla makuu onnistuu jo hyvin tokoryhmässä, tosin minun etäisyyteni koiraan on vain muutamia metrejä. Freya kestää jo häiriöitä ihan eri tavoin kuin aloittaessamme. Paljon kehitystä!

Seuraaminen on ihan hyvällä mallilla sekin. Freya käyttää hyvin takaosaansa käännöksissä. Tosin seuraaminen voisi olla vielä intensiivisempää. Tämä sujuu paremmin vapaana kuin kytkettynä.

Jäävien liikkeiden harjoittelu on vähän unohtunut meiltä hyvän alkuharjoittelun jälkeen. Freya kyllä jää käskystä niin maahan, istumaan kuin seisomaankin, mutta tarvitsee jonkun verran avitusta ainakin seisomaan jäädessään. Tämä osa-alue ei myöskään ole vielä tuonut minulle varmuutta siitä, että Freya varmasti tottelee käskyjäni. Näistä oli muuten kotiläksyjä ensi sunnuntaille. Koiran pitää jäädä paikalleen makaamaan tai istumaan ohjaajan hölkätessä koiran vierellä ja antaessaan käskyn. Saas nähdä kuinka selviämme. Meillä on ainakin hyvin aikaa harjoitella näitä kotioloissa sillä allekirjoittanut on kuumeen vuoksi kotona sairastamassa eikä suinkaan Tampereella. Tampereen jaksoa muuten jäljellä enää 1 viikkoa, aivan huikea fiilis!

 Luoksetulo on myös mennyt ainakin treeneissä hyvin ja Freya tulee moitteettomasti perusasentoon. Tosin välillä joutuu antamaan vielä uuden käskyn, jotta Freya istuu tiiviimmin sivulla.

Estehyppyä emme ole harjoitelleet juurikaan pentukurssin jälkeen ja tämä onkin seuraava osa-alue joka tulee ihan tosissaan työn alle.

Kokonaisuutena olen hyvin tyytyväinen meidän tekemiseen tällä hetkellä. Minun ja Freyan suhde on jollain tasoa syventynyt nyt aivan lähiaikoina ja minulla on tullut paljon enemmän luottamusta siihen, että Freya tottelee käskyjäni. Tämä näkyy niin toko- ja hakutreeneissä kuin ihan arkielämässäkin. Tosin edelleen odotamme niitä ensimmäisiä juoksuja, saas nähdä kuinka "dramaattiset" ne ensimmäiset juoksut on ja mitä sen jälkeen tytössä tapahtuu.

Tokon alokasliikkeissäkin meillä on vielä aika paljon tekemistä. Nyt kun Freya täyttää vuoden (se on jo ihan pian!!!), meillä alkaa asteittain tulla vaativampia harjoituksia. Vähitellen pitäisi myös alkaa vähentämään Freyan palkkakertoja ja antaa enemmän palkaksi vain kehuja lelun tai namin sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti