maanantai 1. huhtikuuta 2013

Malmin viimeiset tokon sisätilatreenit ja vähän muutakin!


Alkuun muutama sana viime viikon tapahtumista.

Viime viikon lauantaina teimme Freyan kanssa reissun Helsingin keskustaan. Ei täällä Vantaallakaan nyt ihan pellossa eletä, mutta halusin Freyalle taas pitkästä aikaa kokemuksia kovasta hulinasta ja ihmispaljoudesta. Ja matkalla Helsinkiin, Freya pääsi ensimmäistä kertaa junaan!

Freya suhtautui junamatkaan rauhallisesti. Ei juuri piippaillut, mutta haukotteli muutamia kertoja, joten kyllä se matka taisi vähän jännittää. Keskustassa hän sinkoili alkuun joka suuntaan, mutta hetken pyörittyään antoi katsekontaktia minuun ja teimme muutamia lyhyitä seuruupätkiä. Päästin Freyan kuitenkin aika vähällä, sillä suurin energia tytöllä meni siihen ihmisvilinään.  Kaikki haitarinsoittajat Freya haukkui, he eivät näköjään ansainneet Freyan luottamusta. Puolen tunnin kävelyn jälkeen Freya oli jo tottunut ympäristöön hyvin ja otti ihan lungisti, kuin millä tahansa lenkillä. Siitä matkamme jatkui junalla takaisin kotiin.vähän epäluuloinen ilme kuvassa :P


Eilen olimme sitten tämän talven viimeisissä tokon sisätilatreeneissä.  Freyalla oli oikein hyvä moodi päällä ja erityisesti seuraamiseen olin hyvin tyytyväinen. Freya ei edistänyt vaan pysyi tiukasti sivullani juuri oikeassa paikassa. Freya pysyi myös hyvin 1min paikallaolo harjoituksessa, jossa olin selin häneen ja kouluttaja kulki ympäri hallia toisen koiran kanssa tehden häiriöitä. Luoksetulot sujuivat hyvin ja Freya on alkanut löytämään paikkansa tiukasti edestäni. Enää takapuoli ei jää ennakoimaan sivulle menoa, mikä oli meillä pitkän aikaa hionnassa. Monissa liikkeissä on tullut paljon kehitystä ja paikallaoloharjoituksissa Freya on jo aika varma.

Jäävien liikkeiden kanssa meillä tosin on tekemistä. Tuntuu, että seisomaan jääminen on Freyalle liikkeistä vaikein, silloin tulee helposti muutamia askeleita käskyn jälkeen. Maahanmeno puolestaan on toodella herkkä siitä, millaisella äänenpainolla sanon käskyn. Useinkin Freya jää helposti istumaan. Jäävien liikkeiden suhteen olen ehkä tehnyt virheen siinä, että olen avittanut liikkeitä käsimerkeillä. Käsimerkeinhän homma on toiminut loistavasti. Nyt, kun yritän häivyttää niitä,  homma onkin ruvennut takkuamaan. Freyan jääviin liikkeisiin on myös saatava lisää täsmällisyyttä ja rytmiä, koska nyt Freya tekee niitä välillä vähän laiskasti. Tai sanotaan niin, että ne ovat epävarmoja. Välillä toimii kuin ajatus ja välillä niistä ei meinaa tulla mitään. Meidän täytyy vahvistaa istumista, maahanmenoa ja seisomista leikkien avulla, ja unohtaa muutamaksi viikoksi nuo jäävät liikkeet. Katsotaan sen jälkeen mitä tapahtuu...

Tästä eteenpäin meillä jatkuu tokoilut ihan normaalisti. Pyrimme käymään tokotreeneissä ainakin kaksi kertaa viikossa ja hioa näitä alokasluokan liikkeitä kuntoon. Raine rakensi laudoista Freyalle tokon hyppyesteen matalalla rimalla, joten nyt alkaa hypyn vahvistaminen. Se olikin jäänyt meiltä pahasti unholaan. Jospa syksyllä pääsisimme ensimmäisiin alokasluokan kisoihin. Se on ainakin tavoite, johon teemme kovasti töitä :)
 
Tässä kuussa Freyalla on myös juhlat tiedossa, sillä vuoden ikä tulee täyteen 26.4! :)


kaunis hän <3>Ei kommentteja:

Lähetä kommentti