perjantai 31. toukokuuta 2013

Täydellistä tokottelua!

Eilen oli jälleen avo-luokan tokotunti. Raine oli puolen vuoden tauon jälkeen katsomassa meidän treenejä ja ilmeisesti Freya koki Rainen läsnäolosta suurta ylpeyttä sekä halusi näyttää, että mitäs kaikkea hän onkaan oppinut niin täydellisesti Freya suoriutui! Freya totteli jokaista käskyä kerrasta enkä joutunut kertaakaan korjaamaan mitään liikettä. Työskentely oli tosi varmaa ja minulle tuli varmuus siitä, että Freya oikeasti tottelee heti, kun käsken. Rainen varmaan ajatteli, että no jopas on. :D Ei meidän päivittäistekeminen ihan tällä tasolla ole, mutta eilen Freyalla oli kyllä superpäivä!!

Paikkamakuu: Viisi koiraa maahan-asennossa noin 3m välein. Kesto oli useampi minuutti ja jokainen ohjaaja kävi vuorollaan piilossa esteen takana. Meillä on ollut pienoisia ongelmia paikkamakuun kanssa, koska Freyasta on tullut kärsimätön tässä liikkeessä. Se on viime aikoina liikahdellut ja katsonut ympärilleen levottomasti, jonka jälkeen yleensä nousee seisomaan, mutta ei eilen. Eilen Freya katsoikin minua sellaisella raukealla ilmeellä kuin sanoen: "mamma nou hätä mä voin odottaa tässä vaikka koko päivän". ;D

Seuraaminen: 5 koirakkoa lähti yhtäaikaa liikkeelle. Seuraamisessa oli useita täyskäännöksiä sekä käännökset vasempaan ja oikeaan. Lopussa oli pieni juoksuosuus. Freyan kontakti pysyi koko ajan vaikka en katsonut koiraan. Liikkeen mennessä seis, Freya istui auttomaattisesti viereeni (tällöin annoin välipalkan). Käännöksissä Freyan pitäisi oppia vielä käyttämään enemmän takaosaansa, se on nyt vielä vähän kömpelöä, mutta paranee harjoitusten myötä.

Jäävät liikkeet: 5 koirakkoa yhtäaikaa liikkeelle. Yhdestä käskystä meni maahan ja odotti minun ottaessani etäisyyttä ja palatessani koiran luokse niin, että ensin kävelin ohi ja sitten tulin Freyan viereen, jonka jälkeen vapautus. Seiso-käsky upposi myös kerrasta ja Freya odotti kärsivällisesti. Toteutus samalla tavoin kuin maahanmenossa.

Hyppy: Freya hyppäsi käskystäni ja sanoessani "seiso" jäi odottamaan minun tuloani esteen toiselle puolelle.

Luoksetulo: Freya odotti kärsivällisesti paikallaan. Kutsusta tuli suoraan oikeaan asentoon minua vasten ja toisesta käskystä meni täsmällisesti sivulle niin kuin pitikin.

Luoksepäästävyys: Otettiin tunnin alussa ja lopussa. Molemmilla kerroilla pysyi nätisti ja rauhallisesti sivulla, kun koutsi kävi tervehtimässä Freyaa.

Olisipa jokaisen treenin raportointi tällaista :D Viimeisen liikkeen jälkeen oli kyllä sellaiset bileet Freyan kanssa että huhhuh. Ja tuli kyllä extra-namipalkkaa!!! Olin aivan ällistynyt näistä treeneistä. Toivottavasti pienen bc tytön päähän jäi paljon asioita raksuttamaan tästä tunnista. Täytyy vissiin pyytää Raine säännöllisin väliajoin katsomaan meidän tokoilua, jos sillä on tällainen vaikutus Freyan tekemiseen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti