perjantai 3. toukokuuta 2013

Kevään hulinoita ja 1-vuotias!

Niin se aika juoksee ja Freyan 1-vuotis syntymäpäivä oli perjantaina 26.4. Syntymäpäivän kunniaksi avattiin myös metsäkausi hakutreeneissä! Freya oli aivan hurmiossa koko oman suorituksensa ajan ja jouduin lähettämään koiran uudestaan maalimiehelle, Freyan sinkoillessa hakualuetta ympäriinsä. Viimein, kun maalimies löytyi, oli haukku sitten aika epävarmaa. Kovasti yritti katsella minuun päin ja hakea tukea haukkumiseen. Noh, kotona huomasin, että Freyalla oli alkanut juoksut, joten se ehkä vähän selittää Freyan treenien käytöstä. Tosin uusi alue ja uusi maalimieskin varmaan vaikuttivat siihen, että ilmaisu takkuili. Haukku on Freyalle vielä epävarmaa ja meidän pitäisi treenata sitä enemmän. Maalimiehen löydettyään Freyalla kestää muutamia sekuntteja ennen kuin haukku irtoaa, se ei siis ala välittömästi niinkuin pitäisi.  

Ensimmäiset kesän näyttelyt kolkuttelevat jo ovella ja allekirjoittaneen verenpaine nousee ;D 11.5 menemme Helsingin Tuomarinkartanoon. Olin katsonut Freyalle kaksi Match Showta, joissa harjoitella sopivaa kehäkäyttäytymistä, mutta ensimmäiseen mätsäriin minulle tuli työvuoro ja toisessa Freyalla alkoi juoksut. Se siitä harjoittelemisesta sitten. Noh, lahjattomat treenaa! ;D On meillä kaksi näyttelytreeniä tulossa ennen tulikoetta, niiden täytyy nyt sitten riittää.

Eilen 2.5 kävimme Freyan kanssa oman seuramme HSKH:n agilityn alkeiskurssin testitilaisuudessa, jonka Freya läpäisi kunnialla. Meidän virallinen agilitytaipaleemme alkaa siis keskiviikkona 15.5 oman vakkariryhmän kanssa!!! :´) En uskonut, että pääsisimme, mutta kävin tekemässä muutamia talkootöitä ja ajattelin, että josko kuitenkin...PLIIIIIS! Ja kyllähän me päästiin! Fiilis on aika katossa, täällä on vaikea päästä etenkin alkeiskursseille mukaan.

Nyt Freyalla tulee sitten olemaan välillä kahdet agitreenit viikossa, koska meillä on yksityisen kautta vuodeksi sovittu myös ohjattu treeniryhmä. Ensimmäisellä yksityisellä tunnilla tajusin kuinka nopea Freya on ja minulla oli ajoitus koiran kanssa aivan pielessä. Muiden koirien suoritusvuorolla olimme jäähyllä ja harjoittelimme rauhoittumista. Freyasta olisi hauskaa mennä hämmentämään muiden koirien suorituksia ja sen paimennusvietti nosti jälleen päätään. Huoh! Kyllä meillä riittää tekemistä!

.... ja allekirjoittanut taitaa lähteä tästä etsimään vuorokauteen lisää tunteja. ;D


kuva Outi Toni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti