maanantai 26. elokuuta 2013

Freyan ensimmäinen ALO-koe

Viime tekstissä kirjoitin, että kokeen jälkeen ollaan viisaampia ja sitä totta totisesti nyt ollaan! Kyseessä oli siis HSKH:n seuramestaruuskoe. Koe suoritettiin hiekkakentällä ja tuomarina toimi Pirkko Bellaoui.

Tässäpä liikesuoritukset:

Luoksepäästävyys 10 pistettä. Tätä en edes osannut hermoilla, sen kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia.

Paikkamakuu sen sijaan jännitti niin paljon, että sydän ei ole varmaan koskaan takonut yhtä lujaa. Freya oli kuitenkin hyvin rauhallinen koko 2min ajan, joten jännittäminen oli turhaa. Freya selvisi paikkamakuusta upeasti ja saimme arvosanaksi 10 pistettä. Suurin paino putosi harteilta tässä vaiheesssa.

Kytkettynä seuraaminen oli meiltä kuitenkin aivan järkyttävän huono. Ennen seuraamista otin  seuruu ympyrää ja Freya seurasi hyvällä vireellä. Freyan vire laski kuitekin samalla sekunnilla, kun minä vastasin "valmis". Minä lähdin eteenpäin ja Freya rupesi haistelemaan maata. Jossain vaiheessa ajattelin jo avittaa Freyan seuraamisen läpi, mutta jotenkin siitäkin selvittiin. Saimme arvosanaksi 7 pistettä.

Seuraaminen taluttimetta meni vähän paremmin, niin kuin aina taluttimetta, mutta samaa vireongelmaa/sijaistoimintaa oli  havaittavissa edelleen, saimme seuraamisesta 8 pistettä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä. Freya meni käskystä maahan. Palasin Freyan viereen ja annoin käskyn nousta sivulle, mutta Freya vain toljotti minua eikä tehnyt elettäkään. Annoin uuden sivulle-käskyn, mutta Freya oli päättänyt pysyä maassa, joten liike loppui siihen. Saimme 8 pistettä. Mikähän päähänpisto Freyalle tuli tässä, se ei ole koskaan aiemmin jäänyt käskyn saatuaan maahan.

Luoksetulo oli hyvä ja Freya itse nostatti tällä liikkkeellä virettään, saimme 9,5 pistettä. Puolikas piste taisi lähteä aavistuksen vinosta sivulletulo-asennosta.

Seisominen seuraamisen yhteydessä. Tässä tapahtui myös kummallisuuksia. Seuraamisesta seisomaan jääminen oli ok. Palasin Freyan sivulle ja sanoin napakasti "sivu", jonka seurauksena Freya meni napakasti maahan. Ei ole koskaan ennen tapahtunut missään treenissä...mielenkiintoista :D

Estehyppy oli ihan ok. Mokasin ehkä itse pisteen meiltä tästä liikkeestä, kun annoin seiso-käskyn Freyalle turhan aikaisin. Freya liikahti käskyn saatuaan vielä eteenpäin kohti estettä, joten saimme 9 pistettä.

Kokonaisvaikutus oli 8. Mikä tuli siitä, että Freya suoritteli liikkeiden välissä omia haisteluoperaatioitaan ja jouduin välillä pyytämään Freyaa luokseni uuteen liikkeeseen. Emme ole oikeestaan ollenkaan harjoitelleet liikkeestä toiseen siirtymistä, joten siinä sitten korjailin harjoitteluni hedelmiä. Mistäpä Freya voisi tietää, että keskittyminen pitää pysyä liikkeen jälkeenkin, kun en ole sitä aiemmin vaatinut.

Yhteensä 172,5 pistettä.

Kisan jälkeen oli monta tunnetta yhtä aikaa. Harmitti, kun Freyan jotenkin paineistui minusta niin paljon, että vire laski remmiseuraamisessa. Tiedän että rahkeet olisi ollut paljon parempaankin. Näiden asioiden korjaamiseksi on jo liuta uusia ideoita takaraivossa. Sain myös aiemmalta kurssin vetäjältämme paljon erittäin hyödyllisiä vinkkejä jatkoa ajatellen, joita en tajunnut nyt kokeessa hyödyntää.

Hetken kuluttua onnellisuus kuitenkin valtasi mielen! Meidän ensimmäinen koe ja heti ykköstulos!  Tuloskin riitti kolmanteen sijaan kahdentoista koirakon joukosta. Kaksi keltanokkaa meni kisoihin ja lähti kehästä kunnialla pois kohti uusia haasteita. Onnistuminen nostatti taas treenimotivaatiota ja intoa uusien liikkeiden harjoitteluun ja hauskan pitoon :)
Nyt otetaan Freyalle oikea motivointikuuri tokoa varten. Marrakuussa olisi hyvät kokeet alo-luokassa jonne suuntaamme jos Freya ei aloita sitä ennen toisia juoksujaan. Freya kyllä kaljuuntuu oikein pikavauhdilla tällä hetkellä ja mikäli siskoihin on uskominen niin turkin tiputtamisen jälkeen tulee juoksut. Saapa nähdä miten käy.

2 kommenttia:

  1. Hienosti te kaksi keltanokkaa siellä tulosta teitte! :)

    VastaaPoista
  2. Hehee, kiitos vain! Motivaatiotreenit on meneillään ;)

    VastaaPoista