maanantai 19. elokuuta 2013

Kuusi päivää kokeeseen!

Ensi alkuun ilouutisia, joita saimme viime viikolla, kun Freyan luustokuvausten tulokset tulivat.  Freyalla on A/A lonkat ja 0/0 kyynäreet. Olat ovat kunnossa ja polvethan eläinlääkäri tutki jo kuvausten yhteydessä ja ne ovat myös 0/0. Iso paino lähti harteilta näiden tulosten myötä! :)

Tokokokeeseen on vajaa viikko aikaa ja jännitys kytee jo nyt vatsanpohjassa. Saapa nähdä mitä Freya  tuumaa kokeessa, kun sitä nami/lelu palkkaa ei tule. Tämä suoraan sanottuna jännittää minua tosi paljon! Ja kokeessa pitää saada rento ja hyvä fiilis itsellekin, ettei sorru turhiin virheisiin eikä omalla käytöksellä vaikuta koiran viretilaan. Suurimmat haasteet meillä tulee kokeessa olemaan paikkamakuu ja liikkeestä seisominen.

Torstaina 8. päivä olimme pitkästä aikaa ohjatuissa tokotreeneissä ja mitähän niistä nyt sanoisi...  Positiivista oli se, että Freya ei häiriintynyt muiden koirien läsnäolosta vaan oli siltä osin normaali oma itsensä. Negatiivista oli se, että puoli tuntia treenistä meni taisteluun siitä syökö Freya jäniksen **skaa vai minun tarjoamia nameja. Freya oli selkeästi sitä mieltä, että koska  jäniksen nappuloita saa ihan omatoimisesti hakemalla niin miksipä ruveta tekemää temppuja ruuan eteen. Suoraan sanottuna tuskastuin tässä treenissä aika pahasti. Sillä hetkellä ajatuksia oli miljoona yhtä aikaa: "miksi ikinä ilmoittauduin kokeeseen?, miksi ei olla harjoiteltu enemmän?, miksi Freyan viretila on laskenut?, miksi koira ei ota kontaktia minuun? Miksi kaikki mene juuri NYT takapakkia, kun ei saisi mennä?".

Noh minun pettymyksestä ja ärsyyntymisestähän seurasi vain se, että Freyan viretila laski entisestään. Eikä remmissä seuraamisesta meinannut tulla yhtään mitään, vaan Freyan raivoisa jäniksenpapanoiden metsästys sen kuin jatkui. Ehkä se oli myös Freyalle tapa vältellä minua ja huonoa tuultani ja huono oravanpyörä oli valmis. Jotenkin tästä moodista kuitenkin kammettiin ylös ja esimerkiksi luoksetulo oli treeneissä super hieno ja hyvävireinen.

Tämän treenin jälkeen olen tehnyt Freyalle muutamia pidempiä treenejä joissa on tullut paljon palkkaa ja leikkiä. Olen myös käyttänyt paljon naksutinta. Lauantaina olimme jälleen ryhmätreeneissä ja tällä kertaa Freya toimi hienosti. Minun namit voitti jäniksenpapanat ja Freya tarjosi remmissä sekä ilman sellaista seuraamista, että usko kokeisiin menosta alkoi jälleen nousta. Jospa me sittenkin onnistumme ensi sunnuntaina. Toko näyttäisi sittenkin olevan Freyan mielestä hauskaa ja mielekästä!

Alkuviikko on nyt täynnä ohjelmaa. Tänään on aksa, keskiviikkona otetaan päivällä vielä pieni tokotreeni ja illalla on tekniikka-agility ohjatusti. Muutama paikkamakuu ja hyppyharjoitus. Sitten se on siinä. Muutama päivä ennen kisaa rauhoittuu väkisinkin työvuorojeni takia ja ihan hyvä niin. Sunnuntain jälkeen ollaankin sitten aika paljon viisaampia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti