keskiviikko 1. elokuuta 2012

Hellettä ja hepuleita!


Kuluneella viikolla on ollut monta poikkeuksellisen lämmintä päivää. Freya on saanut levätä kuumimmat ajankohdat päivisin, mikä on aiheuttanut suunnattomia hepulikohtauksia illalla. Muutenkin alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, ettei nykyinen liikunnan määrä enää riitä Freyalle. Vaarassa ovat lähes kaikki tarvikkeet lenkkareista sohvan reunaan ja tyttö on alkanut oikeasti jo koettelemaan kuinka pitkälle meidän hermot kestävät! :D

Tiistaina olimme hakutreeneissä ja tällä kertaa onnistumista koki myos ohjaaja. Pystyin nyt paremmin seuraamaan Freyan eleitä remmissä ja huomasin, kun tyttö pysähtyi ja ryhtyi haistelemaan ilmaa maalimiehen suuntaan. Sitten lähetys ja sinnehän Freya painoi suoraan maalimiehen luokse! Vitsi, että voi tulla iloiseksi tällaisesta onnistumisesta, on se vaan niin taitava tyttö! :)

Päätin nyt vaihtaa Freyan ruoan Happy Dog -merkkiin. Aikaisemmin Freya söi Royal Canin Medium Junioria, mikä oli ehkä turhan vahvaa. Uudessa ruoassa on vähemmän rasvaa ja valkuaista, jonka pitäisi ehkäistä liian nopeaa kasvua. Meillä on vielä siirtymävaihe kesken, mutta Freyan vatsa on kestänyt ruoan vaihdon ongelmitta.

Eilen olimme toisissa tokotreeneissämme ja Freya meni jälleen super hienosti. Olemme treenanneet ahkerasti sivulle tuloa ja maassa paikallaan pysymistä aina ruokailun yhteydessä. Molemmat temput sujuvat jo hyvin! Tällä kertaa treeneissä oli ohjelmassa katsekontakti, seuraaminen ja kiinni ottaminen. Seuraaminen meni oikeastaan tosi hyvin, sillä Freyalla on hyvä katsekontakti. Aina kun tyttö meinasi lähteä liikaa edelle, tehtiin käännös oikealle ja palkka! Kiinniottamisessa ideana oli, että koira oppii, että pannan laittaminen on kiva ja hyvä juttu. Temppua harjoiteltiin ihan laittamalla kaulapantaa koiralle,palkka ja kaulapanta pois.

Keskustelimme ohjaajan kanssa myös kissojen paimentamisesta, mikä alkaa muodostua meillä pieneksi probleemaksi. Mielestäni kissojen paimennus aiheuttaa Freyalle ns."stressipiikkejä", jotka ovat alkaneet jalostumaan myös mm. muiden ihmisten ja pyörien jahtaamiseen. Ohjaaja ehdotti, että Freya laitetaan aina jäähylle, kun jahtausvimma iskee. Parasta olisi tietysti olla niin skarppina, että pystyy ennalta houkuttelemaan Freyan luokseen ja puuhaamaan jotain kivaa, ennenkuin koira näkee kissan tai polkupyörän jota jahdata. Tässä meillä riittääkin tekemistä!

Tokon jälkeen menimme käymään vajaan tunnin metsälenkillä, jossa tyttö sai juosta vapaana. Freya sai ihan uskomattomia hepulikohtauksia ja juoksi hullun lailla ympäri metsää - enkä voinut olla nauramatta! Jälkeenpäin ihmetytti kuinka hyvin Freya oli keskittynyt tokotreeneissä, kun tuollainen energialatinki oli purkamatta!

Vielä loppuun Freyan 14-viikkois mitat:
paino: 7,2kg
korkeus: 36cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti