lauantai 25. elokuuta 2012

Pikku paimenkoira!

Tänään starttasimme suoraan yövuoron jälkeen Orivedelle, jossa klo 11 alkoi Hyypereiden sytyttely lampaiden kanssa. Alkuun saimme ohjaajalta pienen briiffauksen, kuinka homma toimii ja sen jälkeen jokainen pentu pääsi vuorollaan noin 2min lampaiden kanssa aitaukseen. Täytyy sanoa, että kaikki pennut menivät kyllä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kohti lampaita ja hauskaa oli!! :) Oli mahtavaa nähdä Freyan siskot ja se kuinka ne olivatkaan kasvaneet! Tosin yksi siskoista ei päässyt tällä kertaa paikalle... ensi kerralla sitten! :)
  

Freyalla oli akku täynnä virtaa mennessämme aitaukseen ja päästettyäni pennun vapaaksi alkoi sellainen hullunmylly, ettei naurua pystynyt pidättelemään! Freya juoksi suoraan päätä kohti lampaita ja otti heti homman haltuunsa - omalla tavallaan. Lampaat saivat kyllä vauhtia ja Freya pyrki pysäyttämään ja ohjaamaankin niitä, mutta ei kovin loogisella tavalla. Freya oli selkeästi sitä mieltä, että tärkeintä on lampaiden juoksuttaminen ei niinkään se mihin suuntaan ne menevät :D Muutaman kerran yksi lampaista erkani joukosta ja Freya sinkosi saman tien sen perään hurjaan taka-ajoon. Meikäläisen rooli oli lähinnä väistellä lampaiden ja Freyan syöksyjä ja koittaa keretä alta pois. Poistuessamme aitauksesta kahden minuutin sytyttelyn jälkeen, Freya kävi ihan ylikierroksilla eikä malttanut edes juoda vettä taikka muuten rauhoittua aloilleen.

Toisella kierroksella menikin jo paljon PALJON paremmin! Ylimääräinen virta oli vähän tasaantunut ja Freya alkoi saada juonesta kiinni! Toisella kierroksella Raine tuli aitaukseen ja homma alkoi sujua luonnostaan. Raine sai ohjattua Freyan pysyttelemään lampaiden takana ja kerran Freya ajoi jopa lampaat takaisin koppiin! :D Lopuksi Rainella oli ohjauksessa mukana juoksutusraippa, jolla pyrki ohjailemaan lampaiden sekä koiran liikkeitä. Tämä saattoi ohjaajankin mielestä olla meille vielä vähän liian haastavaa, sillä Freya ei tainnut ymmärtää kepin tarkoitusta ohjaavana välineenä.

Joka tapauksessa päivästä jäi uskomattoman hieno fiilis ja kyllä tässä syttyi lampaisiin niin koira kuin omistajatkin. Hurjan hauskaa touhua ja mielenkiintoista seurata kuinka koira ratkoo muuttuvia tilanteita lampaiden kanssa. Tämä saattaa tosin olla Rainen harrastus Freyan kanssa, meni se niin luonnostaan noilla kahdella! :) Meikä voi sitten keskittyä hakuun, tokoon ja agilityyn.


kuva Ville KovanenEi kommentteja:

Lähetä kommentti