torstai 24. tammikuuta 2013

Toiminnan päivä!

Sunnuntaina Freyalla oli taas ohjelmaa koko päivän täydeltä! Aamulla kävimme kevyesti hölköttelemässä 3km lenkin ja 10.30 alkoi raunioilla treenit. Olin kyllä kovin onnellinen jälleen Freyan työskentelystä. Freya löysi 3 maalimiestä helposti ilman turhaa koheltamista. Freyan määrätietoinen työskentely haussa on kyllä mahtavaa katsottavaa. Freyan työskentely on itsenäistä eikä tyttö paljoa jää kyselemään minulta ohjeita. Freya silmin nähden nauttii maalimiehiä etsiessään!


 

Sunnuntai-iltana suuntasimme tokoon Malmin agilityhalliin. Treeni koostui 30minuutin tiiviistä ohjatusta osuudesta sekä 15min älypeli osuudesta sekä 15min omarasti osuudesta. Täytyy kyllä sanoa, että tykkäsin kovasti näistä treeneistä. Oli ohajttua treeniä, hauskojen temppujen opettelua sekä älypelejä koiralle. Tunnin suunnittelu oli erityisen onnistunut!

Ohjatulla osuudella hioimme perusasentoa, katsekontaktia, seuraamista koiraringissä sekä paikallaoloharjoituksia häiriöillä. Ohjaaja antoi käskyjä, kuten "istu", joihin koira ei olisi saanut reagoida (tässä Freya oli helppo saalis ja noudatti lähes orjallisesti kaikkea mitä Tiina sanoi). Yksi merkille pistävä juttu Freyan käytöksessä oli, että Freya pysyi paremmin paikallaan remmin mitan päässä kuin minun sivullani. Onkohan meillä pientä auktoriteettiongelmaa havaittavissa? Vai johtuuko tämä siitä, että on helpompi pitää katsekontaktia vastakkain? Freya ei meinannut millään pysyä perusasennossa, vaikka se on ollut meidän varmimpia liikkeitä. Ehkä se ajatteli, että tästä liikkeestä oon saanut nyt tarpeekseni, tätä ei tarvita enää. Voi kuinka väärässä oletkaan pikku Freikkuli<3 p="">
Freya oli myös aika haltioissaan kaikista tekonurmeen jääneistä hajuista ja pelkäsin koko ajan, että se merkkaa sisään. "Jätä"-sana tuli meille aika tutuksi eilen. Alkaispa jo ne juoksut!

Olemme muuten alustavasti ilmoittautuneet vakituiseen agilityryhmään, joka alkaa huhtikuussa. Ensi kesästä tulee jokseenkin mielenkiintoinen, kun meinaamme harrastaa aktiivisesti tokoa, hakua ja agilityä, käydä paimennuksessa ja näyttelyissä, dobo-päiväkin olisi suunnitelmissa Freyan siskojen kanssa. Vähän kauhulla odotan ensi kesälle laatimaani aikataulua!:D Mutta jälleen tuli vastaan tilaisuus mistä ei vaan voinut kieltäytyä! Pääkaupunkiseudulla agilitypaikat on niin kiven alla!

Ainakin Freyalla riittää ohjelmaa ja kyllä meikän työvuorot vähän hillitsee tätä tahtia. Se on kuitenkin varmaa, että ensi kesänä juostaan kirjaimellisesti tukka putkella!

"Käy mulle!"
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti