perjantai 16. toukokuuta 2014

HSKH:n agility- ja tokotehis cup

Päivitykset ovat jääneet koulukiireiden takia, mutta yritän ryhdistäytyä asian suhteen. Minulla on monta aihetta mielessä, joista pitäisi ehtiä kirjoittamaan esim. Freyan tunnistusnoudon opettamisesta. MH-lunnekuvauksesta sen verran, että kuvaus meni erittäin hienosti ja siitä on myös tulossa oma postauksensa lähiaikoina, johon toivottavasti saan liitettyä myös videon.

Tämä viikko on ollut tapahtumia täynnä. Tiistaina olimme HSKH:n järjestämissä agility epiksissä ja osallistuimme ulkopuolisena medeihin, mölliluokkaan. Rata oli helppo, 17 estettä, jossa tein yhden valssin. Ilmoitin Freyan medeihin, koska hyppytekniikkaa täytyy harjoitella lisää, Freyalla on tapana liitää hyppyjen yli ja tämä on ihan oman pöhkön harjoitteluni tulosta. Jälkeenpäinkin oli fiksua ilmoittaa Freya medeihin, koska meidän radan ainoa "kämmi" liittyi juuri hyppyesteeseen. Freya törmäsi nimittäin kesken rataa suoraan jalkaani tullessaan hypyltä alas. En osannut hahmottaa Freyan liikerataa niin laajaksi hypyn jälkeen ja tavallaan juoksin suoraan koiran eteen. Selvisimme tilanteesta kuitenkin ilman fyysisiä tai suurempia henkisiä vaurioita ja suoritimme radan hienosti ilman virheitä. Hyvä me! Ekat agilityn möllikisat siis korkattu!:)

Kisojen jälkeen olen ottanut Freyalle kaksi hyppytreeniä, jossa on viisi hyppyä 9 askeleen väleillä ja Freya joutuu rytmittämään askeleensa selvittäkseen hyppysarjasta palkalle. Tämä on osoittautunut erittäin hyväksi treeniksi ja se tulee nyt säännöllisesti mukaan ohjelmaamme.
On se kumma, että en ole tarttunut tähän aikaisemmin. Olen saanut 10 vuotta valmennusta 400m aitajuoksuun, jossa tekniikkaharjoitukset ovat hyvin saman tyyppisiä kuin agilityssä. Pyritään taloudelliseen ja nopeaan ylitykseen sekä juoksun rytmittämiseen. En ole kuitenkaan opettanut koiraa niillä opeilla, joita olen aikoinaan itse saanut. Joku kutsuisi tätä jo ajattelun köyhyydeksi :P

 Keskiviikkona oli vuorossa tokotehis cupin toinen osakilpailu AVO-luokassa. Freya oli oikein täpäkällä tuulella ja saimme kasaan hienosti 181,5 pistettä, jotka jakautuivat:

1.Paikalla makaaminen 10
2. Seuraaminen              9
3. Maahanmeno seuraamisen yht. 9,5
4. Luoksetulo 9
5. Seisominen seuraamisen yht. 9,5
6. Noutaminen 8,5 (järsi kapulaa)
7. Kauko-ohjaus 8,5 (ensimmäiseen vaihtoon tarvittiin kaksoiskäsky)
8. Estehyppy 8
9. Kokonaisvaikutus 10

Onneksi olen ilmoittautunut näihin harjoituskokeisiin, sillä muutama aloittelijan kämmi mahtui joukkoon ;D Luoksetulon käskyssä olin pahasti myöhässä ja annoin käskyn vasta Freyan ollessa merkillä, joten liike meinasi mennä kokonaan läpijuoksuksi. Freya kuitenkin pysähtyi topakasti, joten saimme 9 pistettä. Estehypyssä Freya meni käskyn jälkeen haistelemaan hyppyesteen vieressä olevia lautoja (MITÄÄ!?). Otin liikkeen uudestaan ja Freya suoritti sen virheettömästi, joten tuomari armahti meitä antamalla 8. Tuomari sanoi jo kokeen alussa olevansa tarkka ja kiinnittävänsä erityisesti huomiota vartaloapuihin. Sen takia tuomarin kommentit lämmittivät, kun hän kehui Freyan iloista ilmettä ja toimeliaisuutta ja sanoi meidän olevan yhteen hioutunut parivaljakko, joka toimii hienosti:)

Torstaina meillä oli ohjattu tokotreeni, jossa oli vuorossa seuraamisen hiomista, ruutua ja luoksetuloa sekä paikkamakuuseen jättöjä. Oikein onnistuneet treenit!

Tänään päätimme treeniviikon hakutreeneihin, joissa olimme mukana pitkästä aikaa. Freya oli ihan fiiliksissä ja otimme sille neljä maalimiestä. Kolmas piilo oli rakennettu siten, että lähetin Freyan tyhjälle ja takaisintuloreitillä oli Outi maalimiehenä umpipiilossa. Freya teki hienon piston ja saapui maalimiehen piilon kohdalle, jonka jälkeen se pysähtyi ja ryhtyi vauhkona kiertämään umpipiiloa ympäri. Kun se ei minulta apuja saanut, eikä muutakaan keksinyt, Freya rupesi haukkumaan. Niin tuli palkka ja treeni suoritettiin onnistuneesti loppuun! Treenin jälkeen Freya riehui vielä kodin lähimetsässä tunnin verran kavereidensa bouvier Mistyn ja affenpinseri Tanen kanssa.

Tämä oli kaiken kaikkiaan hieno viikko meille. Saimme paljon onnistumisia niin treeneistä kuin harkkakisoistakin. Ensi viikko taitaa olla melkein yhtä kiireinen kuin tämäkin, mutta sen jälkeen pidetään lepoviikko. Sitten ryhdytäänkin valmistautumaan AVO-luokan kokeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Amazeme February Stars "Freya"