sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Treenejä ja kokeilemassa Doboa!

Säännöllisen työn tuloksena voin ilokseni todeta, että meidän luoksetuloharjoitukset ovat alkaneet sujua erinomaisesti (koputetaan puuta)! Oon pitänyt jokaisella lenkillä namit mukana ja aina, kun Freya tarjoaa katsekontaktia itse niin namia tulee! Samoin aina, kun Freya on ollut vapaana ja tullut itse luokse niin tiedossa on ruhtinaallinen palkka. Nyt on itselläkin tullut ihan eritavoin luottamusta siitä, että uskaltaa pitää tuota touhupesää vapaana. Meillä on tässä naapurustossa paljon koiria ja silloin tällöin iltaisin Freya on vetänyt niiden kanssa pienet iltahepulit, mutta aina kun olen kutsunut Freyaa luokse, se on kiltisti taapertanut mamman luokse. Hieno tyttöni<3

Tokosta on nyt 3vk:a taukoa, eli vielä ensi viikko tehdään omatoimisia treenejä. Oikeastaan me ollaan vaan vahvistettu aikaisemmin opittua eli luoksetulo, maahan ja paikalla pysyminen, sivu, seuraa, maahan-istu, liikkeestä seisomaan pysähtyminen ja nyt olen yrittänyt opettaa nenäkosketusta esineisiin. Tyttö on päässyt siitä jo aika hyvin jujulle aina, kun vaan malttia riittää.

Myös hakutreeneistä on ollut taukoa, sillä meidän ohjaajat Rami ja Outi ovat olleet viettämässä kesälomaa. Tänään meillä kuitenkin oli treenirinki jälleen pystyssä ja Freyalle tehtiin kolme piiloa. Ensimmäisessä ukko vilahti kaukana ja vingutti lelua pari kertaa, jonka jälkeen lähetin Freyan maalimiehen luokse. Toisessa piilossa maalimies oli jo valmiina ja Freyan oli tarkoitus saada haju maalimiehestä. Lähetyksen jälkeen Freya juoksi eteenpäin ja kääntyi väärään suuntaan, mutta kääntyi pian takaisin ja juoksi maalimiehen luokse. Myös kolmas ukko oli valmiina piilossa suoraan edessä ja sen Freya löysi helposti!

Hakutreenien jälkeen Outi ehdotti, että menisimme käymään Koirakoulu Kompassin Dobo-lajiesittelyssä. En tiennyt lajista mitään, mutta painuimme saliin pyörimään pallojen kanssa ja päästiin ihan mukavasti jo jyvälle! Dobossa siis tehdään erilaisia liikkeitä munan muotoisilla palloilla. Liikkeitä on kolmen laisia: ohjaajan omat liikkeet, koiran omat liikkeet ja yhdessä tehtävät liikkeet. Palloilla tasapainottelu vahvistaa koiran syvää lihaksistoa ja ketteryyttä sekä parantaa koiran(ja ohjaajan) keskittymiskykyä. Jäätiin aikas koukkuun, voi kun aika riittäisi kaikkeen! Päästiin Freyan kanssa sille tasolle, että tyttö istui ja tasapainoili pallon päällä, sekä antoi kerran pallon päällä istuessaan tassua! Tunti meni hurjan nopeasti. Tulee vähän mieleen pilates, mutta koiran kanssa harrastaen! ;DLajiesittelyn jälkeen ilmoittauduimme 8 x pentuagilitykurssille, joka oli kyllä päivän kohokohta!! Oon niin odottanut, että päästäisiin eteenpäin agilitysaralla ja nyt ollaan mukana kurssilla. HUIPPUA! :)

Freyalla on muuten menossa jokin ihmeen hellyydenhaku-kausi. Jos istuu katsomassa telkkaria niin Freya tulee saman tien kiehnäämään tai nukkumaan viereen. Samoin jos vaikka laittaa ruokaa niin Freya tulee nojaamaan jalan viereen. Mielenkiintoista! Joka tapauksessa on tämä niin mahtavaa aikaa kasvattaa tätä pikku tyttöä! Innolla odotan mitä me vielä keksitäänkään! Tärkeintä on, että meillä on hauskaa yhdessä <3

Freyan paino: 9,5kg (sunnuntai 2.9)

Loppuun vielä muutama kuva Freyasta ja Neerasta, joiden ystävyys ei näytä tuntevan rajoja! :D  painit taas menossa!

2 kommenttia:

  1. Toi Dobo vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta. Harmi ettei sitä taida olla muualla kuin siellä pk-seudulla. Voitasko joskus pitää siskotreffit siellä dobon merkeissä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä ehdottomasti! Se olisi kyllä huippu kivaa! :)

    VastaaPoista