torstai 13. syyskuuta 2012

Hakuilua ja tottista :)

12.9.2012

Eilen oltiin hakuilemassa ja Freyalla oli kolme piiloa. Edelleenkin hyvän pohjan vahvistamista tulevia vaativampia treenejä varten. Freyalla on ollut hyvä toimintakyky haun suhteen siitä lähtien, kun treenaaminen on aloitettu. Itsellä on luottoa siihen, että Freya löytää maalimiehen vaikka se ei heti alkuun saisikaan oikeaa suuntaa. Tytöllä on mielestäni todella hyvä tarmo ja se työskentelee sitkeästi ja pitkäjänteisesti eikä luovuta tai turhaudu. Tosin piilotkin ovat olleet järkeviä, eivätkä liian haasteellisia pienelle pennulle. Freya ainakin näyttää rakastavan tuota touhua. Nykyään rupeaa heti vinkumaan, kun se huomaa mitä ollaan menossa tekemään.

Tänään oltiin tokotreeneissä ja meitä oli vain kaksi paikalla, joten saatiin kiva yksityistunti. Aiheena

- kosketusalustan alkeet
- tasapainoiluharjoituksia pallolla
-vauhtileikki, jossa koira menee nopeasti istumaan-maahan-seisomaan riippuen ohjaajan antamista käskyistä
-liikkeestä maahanmeno
-luoksepäästävyys ja paikkamakuu

Ojangon kentällä oli menossa agilitykisat, joten treeneissä oli häiriötä normaalia enemmän. Freyalla oli myös aika paljon virtaa, mutta näistä molemmista tekijöistä huolimatta Freya suoristui oikein hienosti ja jaksoi keskittyä. Erityisesti paikkamakuu meni hyvin kaikistä häiriöistä huolimatta.

Treeneissä tuli mieleen, että meidän treenit ovat ehkä liikaa painottuneet siihen, että minä ohjaajana olen aktiivinen ja Freya passiivinen. Täytyy siis alkaa enemmän tehdä harjoitteita, joissa Freyan täytyy itse päätellä mitä haluan sen tekevän. Mutta me ollaan edelleen aika pieniä, joten ei liioissa määrin, jotta motivaatio säilyy. Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen Freyan tottelevaisuuteen ja siitä millä mallilla harjoitukset ovat. Ensi lauantaina meillä onkin edessä ensimmäinen agility-treenit, jota ohjaaja odottaa kovasti. Toivottavasti Freyakin innostuu ajatuksesta, että agility olisi tulevaisuudessa yksi meidän päälajeista :)

Minä pöllöpää missasin mahdollisuuden ilmoittautua HSKH:n talven tokotreeneihin, joten keskustelin nykyisen ohjaajan kanssa siitä, mitkä olisivat seuraavan kurssin painopisteet. Ensin hiotaan yksittäisiä liikkeitä kuntoon ja sen jälkeen kohti yhdistettyjä liikesarjoja. Täytyypä alkaa bongata muualta tokokursseja, jottei toko jää talven osalta ihan omatoimisen harjoittelun varaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti