sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Otetaan iisisti -viikko

Aikaisemmin puhuin Freyan uhmaiän alkamisesta, kun tuntui, että tyttö ei kuuntele yhtään ja elää ihan omissa maailmoissaan. Toki iän puolesta uhma varmasti tekee tulojaan, mutta onko se sittenkään ainoa selitys pennun käytökselle?

Freyalla oli kyllä semmoinen hulina viikko, että aloin miettimään, kuinka tässä oikein pärjätään sen kanssa :D Freya ei rauhoittunut sisällä ollenkaan, vaan sama "häsläys" ulkona jatkui sisällä. Kahtena päivänä Freya joutui olemaan 8h yksin kotona (tosin Raine kävi päivällä viemässä pennun ulos) ja molempina päivinä se oli syönyt seinää ja tehnyt muuta, pienempää tuhoa. Nuorempi kissa ei ole myöskään helpottanut asiaa, sillä niillä kahdella on ihan omat painit ja jos Freyasta olisi kiinni, niin sisällä olo olisi pelkästään kissan kanssa painimista. Niimpä kissat ovat vähintäänkin yöt nyt eri huoneessa kuin Freya.

Nyt mietin lisäksi, että olen ehkäpä vain ruokkinut Freyan hyyper-aktiivista käytöstä! Olen nimittäin järjestänyt Freyalle ohjelmaa sen minkä kerkiän, jotta Freya rauhottuisi. On tehty tokoa ja näyttelykehä-harjoituksia, yksi päivän ruoka on mennyt aktivointipalloon ja on tehty myös pitkiä lenkkejä(45min - 1h kahdesti päivässä) sekä leikitty kaverikoirien kanssa ja käyty hakutreeneissä. Tämän seurauksena Freya on käynyt todennäköisesti vain entistä kovemmilla kierroksilla. Viime hakutreenissä perjantaina, Freya tosin oli huippuhyvä ja mama sai olla ylpeä pennelistä.

Nyt pidämme kuitenkin rauhoittumisviikon, mikä tarkoittaa sitä, että tällä viikolla tehdään vain rauhallisia haistelulenkkejä eikä heitetä koulutuksen yhteydessä palloa tai leikitä repimisleikkejä (paitsi hakutreeneissä). Ja lisäksi meditoidaan kotona! Eiköhän tuo kakara siitä rupea rauhoittumaan. Ainakin tämä on kokeilun arvoista!

Meillä on myös ollut pientä ongelmaa sen kanssa, että tarpeet meinaa tulla yöllä sisään. Tähän uskon vaikuttavan juurikin tuo kissan kanssa riehuminen(,jonka takia kissat ei enää samassa huoneessaa). Lisäksi tuntuu, että Freyalle ruokarytmi kolme kertaa päivässä ei oikein toimi enää, joten vaihdoimme ruokailurytmin kahteen kertaan päivässä. Tyttö alkaa olla siinä iässä, että sisäsiisteys pitäisi alkaa saada hallintaan!! Ongelmat ovat juurikin yöllisiä. Päivällä Freya ei tee tarpeita sisälle...

Mielestäni Freyalla on nyt vaihtunut kaikki hampaat ja aito purukalusto on tullut tilalle. Muutamat hampaat takana ovat kasvamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti